plus minus check close arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down

De Veluwe

< Terug naar homepage

De Veluwe: één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Met haar uitgestrekte bossen, fascinerende zandverstuivingen, typische landerijen en historische stadjes, is de Veluwe al decennialang een van de populairste bestemmingen van Nederland.

Geniet van de prachtige natuur. Ervaar een keur aan oergezellige restaurantjes, toonaangevende musea en vermakelijke attracties. Ontdek de Veluwe vanaf het water op het Veluwemeer, of spot de ‘big five’ in de ongerepte natuur. Wat uw recreatiewensen ook zijn: u vindt het op de Veluwe!

Lees meer

RUST, RUIMTE & VRIJHEID

In uw eigen woning op Vogelveld is het – elk seizoen – heerlijk vertoeven. De hoge mate van comfort, kwaliteit, ruime kavels en privacy zorgen voor het ultieme vakantiegevoel: rust, ruimte en vrijheid. Om te doen wat u wilt, wanneer u maar wilt. 

En heeft u zin in een potje golf? Een dagje slenteren door de stad of een dagje met de boot over het IJsselmeer? Het kan allemaal. Door de talloze recreatiemogelijkheden, ouderwetse gastvrijheid en de prachtige, veelzijdige omgeving is de Veluwe dé perfecte vakantiebestemming.

De Veluwe heeft veel te bieden!

Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken... Dat is de Veluwe! Maar de Veluwe biedt meer: topattracties, beroemde musea, historische stadjes, moderne accommodaties, culinair genieten en volop gelegenheid om actief te zijn in de adembenemend mooie Veluwse natuur.

Nr. 1. vakantiebestemming in Nederland

Veel mensen die het afgelopen jaar op vakantie gingen in eigen land gingen naar de Veluwe. De streek is zelfs populairder dan badplaatsen aan de Noordzee, dit blijkt uit onderzoek van NBTCNIPO Research. In 2017 zijn we vaker op vakantie gegaan, we gaven ongeveer 16,8 miljard euro uit. Dat is 1 miljard euro meer dan in 2016. Ruim 82% van de bevolking is vorig jaar één of meerdere keren op vakantie geweest. Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn naast Nederland populair.

Maar we gaan ook graag op vakantie in eigen land. Velen trekken dan naar deze regio. De Veluwe is de populairste Nederlandse vakantiebestemming.