• Maximaal 155 dagen eigen gebruik
  • Mogelijkheid om te verhuren
  • Kopen met rendementsgarantie

Eigen gebruik woning

Wenst u de woning voor gedeeltelijk eigen gebruik te kopen kies dan voor de optie “kopen zonder rendementsgarantie”. De woning kan dan maar liefst maximaal 155 dagen (zowel gepland als lastminute) door u zelf gebruikt worden en door de mogelijke verhuur tijdens de andere 210 dagen hoeft het eigen gebruik u bijna niets te kosten (afhankelijk van de periode waarin u zelf de woning gebruikt). Het is helaas niet toegestaan om de vakantiewoning permanent te bewonen.

 

De volgende onderdelen zijn van belang bij “eigen gebruik” van een recreatiewoning

Indien u van plan bent om een vakantiewoning te kopen bij Vogelveld voor (gedeeltelijk) eigen gebruik zijn er een aantal onderdelen van belang. Deze onderdelen hebben betrekking tot de fiscale gevolgen, gemeentelijke belangen en of de woning is aangekocht met of zonder rendementsgarantie.

BTW EN EIGEN GEBRUIK

Iedere situatie kent zijn eigen fiscale gevolgen. Expliciet wordt vermeld dat afhankelijk van uw eigen situatie en gebruik, u de fiscale gevolgen zelf in kaart dient te brengen.

Om de BTW in aftrek te kunnen brengen dient de woning minimaal 140 dagen per jaar verhuurd te worden door een professionele verhuurorganisatie. Als u de woning naast verhuur ook voor eigen gebruik aanschaft is niet alle voorbelasting terug te vorderen. De aftrek van voorbelasting wordt dan berekend in de verhouding tussen de perioden waarin de woning is verhuurd of beschikbaar is voor verhuur en de perioden van beoogd privégebruik.

 
 

EIGEN GEBRUIK BIJ “KOPEN MET RENDEMENTSGARANTIE"

De woning kan door de eigenaar maximaal 48 uur van tevoren geboekt worden op basis van beschikbaarheid voor maximaal één standaard periode (week, midweek, weekend) en tegen een vaste vergoeding wegens bijkomende kosten.

EIGEN GEBRUIK BIJ “KOPEN ZONDER RENDEMENTSGARANTIE”

De eigenaar kan de woning 155 dagen per jaar reserveren dit dient in ieder geval ieder kalenderjaar vóór 1 juli voorafgaande aan het jaar van verhuur door te worden gegeven.

 
 

EIGEN GEBRUIK EN DE GEMEENTE BARNEVELD

U dient de woning 210 dagen voor verhuur aan te bieden. De rest van het jaar, 155 dagen kunt u de woning zelf gebruiken.

Meer informatie

Heeft u vragen en wilt u meer informatie ontvangen over een recreatiewoning op de Veluwe? Neem contact op met één van onze verkoopadviseurs, plan een gratis adviesgesprek in of kom eens langs op de prachtige Veluwe.

 
Neem contact met ons op